16 Aralık 2020 Çarşamba

İSTANBUL RAHMİ KOÇ MÜZESİ HAVACILIK BÖLÜMÜ

Rahmi M. KOÇ Müzesi, Haliç'in kuzey kıyısında yaklaşık 2100 m2 lik alanda kurulmuştur. Alanın güneydoğusunda yer alan tarihi Lengerhane'ye bahçe kotu altında saydam rampa ile ek sergi binası bağlanmıştır. Anıtlar Yüksek Kurulu'nca II. Sınıf tarihi eser olarak değerlendirilen binanın 12. yüzyıldan kalma Bizans temelleri üzerinde olduğu sanılmaktadır. III. Ahmet döneminde kurulduğu tahmin edilen ve dökümhane olarak kullanılan binada gemiyi yerinde tutmak için denize atılan zincir ve ucundaki çıpa (lenger) üretiliyordu. III. Selim döneminde onarım gördüğü bilinen yapı, 1951 yılına kadar maliye tarafından kullanılmıştır. Cumhuriyet döneminde ise, Tekel-Cibali Tütün Fabrikası tarafından ispirto deposu olarak faydalanılmıştır. 1984 yılanda geçirdiği yangında üst örtü sistemi büyük zarar gören yapı unutulmaya yüz tutmuştur. 1991'de Rahmi M. KOÇ Müzecilik ve Kültür Vakfı tarafından satın alınan bina, ikibuçuk yıl süren titiz restorasyon çalışmalarından sonra 13 Aralık 1994 yılında teşhire açılmıştır.

Müzede yer alan objelerin büyük bölümü Rahmi M. KOÇ'un özel koleksiyonundan derlenmiştir. Çeşitli kurum ve kuruluşlardan, şahıslardan bağış veya süreli olarak alınan eserler de müzede sergilenmektedir.

Havacılık bölümünde, 19. yüzyıl sonu ile 20. yüzyıl başlarında kullanılan İngiliz, Alman, Fransız ve İtalyan yapımı eğitim, keşif, avcı ve bombardıman uçak modelleri yanında bazı orijinal uçak motorlarını görebilirsiniz. Bu bölümdeki diğer enteresan bir obje, Hitler'in Ploesti'deki (Romanya) rafinerisine 1943'te yapılan baskından dönerken Antalya yakınlarında denize düşen Amerikan B-24 bombardıman uçağının dipten çıkarılan pilot kabinidir.

1 Aralık 2020 Salı

GÜNÜMÜZDE MEVCUT OLMAYAN İZMİR HAVACILIK MÜZESİ

1960 yılında zamanın Hava Kuvvetleri Komutanı Hv.Org. İrfan Tansel`in direktifiyle Türkiye`de Hava Müzesi kurma fikri gündeme gelmiş ve bu amaçla 1963’te yayınlanan bir emirle Hava Kuvvetleri ve diğer birliklerde kullanılan uçaklardan birer adedinin korunması istenmiştir. Sürdürülen çalışmalar sonucu 1966 yılında Hava Müzesi Teşkilatı oluşturulmuş ve 15 Mayıs 1971 yılında İzmir Cumaovası Sivil Havaalanında Türkiye’nin İlk Hava Müzesi açılmıştır.

Açılışında büyük ilgi görmesine rağmen, şehir merkezine uzaklığı ve ulaşım zorlukları nedeniyle istenilen seviyede ziyaretçilerin ilgisini çekemediğinden Hava Müzesi için yeni yerleşim alanı arayışına girilmiştir. Cumaovası pistinin onarımı, meydanın eğitim uçuşları için geliştirilmesi ve sivil hava trafiği için de bu meydandan faydalanılması kararı iskan ve yerleşme açısından yeni problemler doğurmuş olduğundan Hava Müzesi’nin daha uygun bir yere nakli zorunlu hale gelmiştir.

Hava Müzesi, İzmir-Cumaovası’nda 1978 yılına kadar faaliyetine devam etmiştir. Yapılan inceleme sonucunda mevkii, ziyaretçi potansiyeli, geliştirme ve idame kolaylıkları, ilk hava birliğinin kurulduğu yer olması ve taşıdığı tarihi önem de dikkate alınarak, Hava Müzesi için en uygun yerleşim alanının Hava Harp Okulu’nun da yakınında konuşlanmış olduğu İstanbul-Yeşilköy’de bulunan Askeri Havaalanının bitişiğindeki alanda konuşlandırılması kararının alınması fikrini güçlendirmiştir.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı yeni Hava Müzesi binası inşaatına 1977 yılında başlanmış, 1983 yılında tamamlanmıştır. Modern müzecilik anlayışı içerisinde, 2.365 m²’si kapalı, 12.000 m²’si açık sergileme alanlarını kapsayan toplam 65.000 m² alan üzerine kurulmuş olan Müzenin iç mimarisi ve dekorasyonu İstanbul İl Kültür, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Mimar Sinan Üniversitesi’nden teknik eleman ve uzmanlarınca gerçekleştirilmiş ve 16 Ekim 1985’te Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil SÖZER tarafından ziyarete açılmıştır.

9 Kasım 2020 Pazartesi

TÜRK HAVA KURUMU MÜZESİ

Türk Hava Kurumu Müzesi Ankara'nın Altındağ ilçesinde bulunmaktadır. Türk Hava Kurumu'nun çalışmalarına ilişkin belge, fotoğraf ve maketlerin sergilendiği müze 19 Mayıs 2002 tarihinde ziyarete açılmıştır. 

Modern müzecilik anlayışı içinde inşa edilen THK Müzesi 287 metrekare kapalı ve 5.294 metrekare açık alandan oluşmaktadır. Müze alanı içerisinde tarihi Paraşüt Kulesi, orijinal ve model uçakların sergilendiği bahçe ile tarihi nitelikteki belge ve eserlerin teşhir edildiği Müze Binası bulunmaktadır. Müzede, Türk Hava Kurumu ve Türk Sivil Havacılık tarihi hakkında 747 adet eser, belge ve fotoğraf sergilenmektedir.

THK Müzesi’nin salonlarında, çok sayıda doküman, fotoğraf ve malzemeyle zenginleştirilmiş, dünyada ve Türkiye’de günümüze dek havacılık tarihinin gelişimini gösteren vitrinler yer almaktadır. Kayseri TOMTAŞ Fabrikasının görüntüleri, Türk Hava Kurumunda kullanılan üniforma, madalya ve bröveler, THK’nin havacılık faaliyetlerini gerçekleştirdiği Türkkuşu Genel Müdürlüğü ve İnönü Eğitim Merkez Müdürlüğünün maketleri bulunmaktadır. Ayrıca, Hezarfen Ahmed Çelebi’nin kendi yaptığı kanatlarla Galata Kulesi’nden Üsküdar Doğancılar’a uçuşunu ve gene Sultan IV. Murat döneminde yaşamış olan bilim adamı Lagari Hasan Çelebi’nin, 64 kg barutla çalışan yedi kollu roketi ateşleyerek Sarayburnu açıklarında göğe doğru yükselişini gösteren maketlerin yer aldığı vitrinler müzenin ilgi çeken köşeleri arasındadır.

Bunların yanı sıra, değişik vitrinlerde sergilenen, Ulu Önder Atatürk’ün kaleme aldığı Nutuk’un ilk basımı, Uluslararası Genç Ressamlar Resim Yaraşmasında dereceye giren gençlerin yaptığı resimlerden oluşan stand, THK’nin bugüne kadar bastırmış olduğu pullar, I. Dünya Hava Oyunları Standı ve havacılık tarihinin kilometre taşlarının resim ve özgeçmişlerinden oluşan standlar müzede yer alan birbirinden değişik standlarından bazılarıdır.

 

13 Ekim 2020 Salı

ESKİŞEHİR HAVA MÜZESİ

Eskişehir Hava Müzesi, 1988 yılında ağırlıkla, 1.Hava İkmal ve Bakım Komutanlığı elinde bulunan uçakların restore edilerek sergilenmesi sonucu oluşturulmuştur.

Ankara-İstanbul yolu üzerinde bulunan müze açık hava müzesi şeklinde olup Anadolu Üniversitesi Yunus Emre Kampüsü'nün karşısındadır. Müzenin yönetimi 24 Eylül 2011 tarihinde yapılan protokolle Anadolu Üniversitesi'ne devredilmiştir. Müzenin toplam alanı 39.000 m2'dir.

Müzenin açık alanında, çeşitli tip ve modellerde sivil ve savaş uçakları ayrıca bir adet polis helikopteri yer almakta, kapalı mekanında ise pilot giysileri, rozetler, maket uçaklar ve uçak motorları sergilenmektedir.

Bir kargo uçağı ise, ofis olarak kullanılmaktadır.   

 

1 Ekim 2020 Perşembe

HAVA KUVVETLERİ ANKARA MÜZESİ

 

Havacılık sevgisini daha geniş kitlelere aşılamak, Türk Hava Kuvvetleri’nin geçmişini canlı tutmak ve genç nesillere sevdirmek amacıyla 21. Hava Kuvvetleri Komutanı E. Org. Ahmet Çörekçi’nin direktifleri doğrultusunda, Hava Lojistik Komutanlığınca 1997 yılında Türkiye’nin ikinci Hava müzesinin kurulma çalışmalarına başlanmıştır. Bina inşaatı tamamlandıktan sonra Hava Lojistik Komutanlığı tarafından çevre düzenlemesi yapılmış, uçakların büyük bir bölümü taşınmış, arşiv çalışmaları ve objelerin temini sonucunda 1998 yılı içerisinde açılışa hazır hale getirilmiştir.18 Eylül 1998 günü Atatürk’ün manevi kızı ve ilk kadın Türk pilotu bayan Sabiha Gökçen, 20 nci Hv.K.K.E. Org. Halis Burhan, 21 nci Hv.K.K.E. Org. Ahmet Çörekçi ve dönemin MGK. Genel Sekreteri Org. Ergin Celasin’in katılımı ile 22nci Hv.K.K.E. Org. İlhan Kılıç tarafından açılışı yapılarak halkımızın hizmetine sunulmuştur.

Hava Kuvvetleri Ankara Müzesi açık alanı 62.321 metrekare, kapalı alanı ise 2000 metrekare olan iki bölümden oluşmaktadır. Açık gezi alanında Türk Hava sahasını uzun yıllar korumuş ve korumakta olan uçaklar ile ulaştırma ve eğitim görevlerini yapmış uçakların ve bir helikopterin yanı sıra Macaristan Hava Kuvvetleri tarafından bağışlanan MIG-21MF, Pakistan Hava Kuvvetleri tarafından bağışlanan MIG-19 (Shenyang F-6), Bulgaristan Hava Kuvvetleri tarafından bağışlanan MIG-17 (PLZ Mielec Lim-5) uçağı İle birlikte TRT tarafından hazırlanan ’Altın Kanatlar’ belgesel filmi için Kayseri Hava İkmal Bakım Merkez Komutanlığı’nda 2001 yılında imal edilmiş olan Bleriot Tipi ’Fethi Bey’ adlı uçak da sergilenmektedir.

Kapalı alanda; Lagari Hasan Çelebi ve Hezarfen Ahmet Çelebi’nin ilk uçuş denemelerini anlatan mizansen maketler, 1911 yılında Türk Hava Kuvvetleri’nin kuruluşundan itibaren kullandığımız uçakların maketleri, çeşitli fotoğraf ve belgelerin yer aldığı ’Türk ve Dünya Havacılık Tarihi Salonu’, ilk yerli imal uçaklarımız olan Uğur ve Pezetel uçaklarının ½ ölçekli maketleri, hava birliklerine ait flamalar, her çeşit hava silah sistemlerinin maketleri, Türk Havacılığındaki İlkler, Hava Kuvvetleri Komutanlığı yapmış olan komutanlarımızın büstlerinin yer aldığı ’Büstler ve Flamalar Salonu’, Osmanlı’dan günümüze kadar kullanılmış olan havacılık kıyafetleri, fors, beç, brövelerin sergilendiği ‘Kıyafetler Salonu’ ve Aziz Hava Şehitlerimizin isim listelerinin bulunduğu ve komutanlarımıza ait anı eşyalarının sergilendiği ’Anılar Salonu’ ndan oluşmaktadır.

1999 yılında Hava Lojistik Komutanlığı tarafından yapılan çalışmalarla Cumhuriyet Dönemi İlk Bayan Uçmanı (pilotu) Sabiha Gökçen adına bir köşe hazırlanmış olup bu köşeye Atatürk’nü kendisine armağan ettiği tabanca başta oImak üzere çok sayıda değerli obje ve fotoğraflar Sabiha GÖKÇEN hanımefendi’nin kendisi tarafından bağışlanmıştır. Ayrıca ilk bayan havacılarla ilgili ’Bayan Havacılar’ köşesi oluşturulmuştur. Yine 1999 yılı içerisinde gelen ziyaretçilerin pilot kabinlerini yakından görüp oturabilecekleri, içerisinde T -33 ve F-5 kokpitlerinin bulunduğu ’Mavi Dünya’ adIı bina Hava Lojistik Komutanı tarafından hizmete açılmıştır.

2000 yılı içerisinde ise çeşitli uçak maketleri ile 72 fotoğrafın bulunduğu panonun yer aldığı ’Sivil Havacılıkta Dünya Uçakları’ ve 1915-1949 yılları arasında görev yapmış, Pilot Astsubaylar’ımıza ait isim ve sicil listeleri ile çeşitli fotoğrafların yer aIdığı pano oIuşturulmuştur.

Anılar Salonumuzda ayrıca Kıbrıs Barış Harekatı’nda şehit düşen ilk pilotumuz Yzb. Cengiz Topel’e ait eşyalar, Türk Hava Kuvvetleri’nin ilk pilotu olan Fesa Evrensev’e ait ’1 Nolu Bröve’ ve 1940 yılında şehit olmuş Tğm. Sait Binatli’ya ait kaput sergilenmektedir.

Kaynak:hvkk.

18 Eylül 2020 Cuma

HAVA KUVVETLERİ İSTANBUL HAVA MÜZESİ

I. Dünya Savaşı sonunda, en eskisi 1912 yılına ait olmak üzere muhtelif milletlere ait tayyareler ile hangarlarda 1. Dünya Savaşı devamınca Almanlar tarafından yapılan her tip tayyareden bir, iki ve üçer adet bulunması Hava Kuvvetleri Müfettişliği’nce bir hava müzesi kurma kararı alınmasına neden olmuştur. Düşmandan ele geçirilmiş ganimet uçakların da aynı amaçla toplatılmasına başlanmıştır. Ancak müze için toplanan bu uçakların, Kurtuluş Savaşı’nda zarar görmemesi için Kartal Maltepe’ye götürülmesi düşünülmüş, fakat taşıma sırasında uçakların bir kısmı büyük ölçüde hasar görmüştür. Bu hasarlar ile Kurtuluş Savaşı’nda meydana gelen uçak kırımları, hava müzesi kurma fikrini geciktirmiştir.

1960 yılında zamanın Hava Kuvvetleri Komutanı Hv.Org. İrfan Tansel’in direktifiyle Türkiye’de Hava Müzesi kurma fikri gündeme gelmiş ve bu amaçla 1963’te yayınlanan bir emirle Hava Kuvvetleri ve diğer birliklerde kullanılan uçaklardan birer adedinin korunması istenmiştir. Sürdürülen çalışmalar sonucu 1966 yılında Hava Müzesi Teşkilatı oluşturulmuş ve 15 Mayıs 1971 yılında İzmir Cumaovası Sivil Havaalanında Türkiye’nin İlk Hava Müzesi açılmıştır.

Açılışında büyük ilgi görmesine rağmen, şehir merkezine uzaklığı ve ulaşım zorlukları nedeniyle istenilen seviyede ziyaretçilerin ilgisini çekemediğinden Hava Müzesi için yeni yerleşim alanı arayışına girilmiştir. Cumaovası pistinin onarımı, meydanın eğitim uçuşları için geliştirilmesi ve sivil hava trafiği için de bu meydandan faydalanılması kararı iskan ve yerleşme açısından yeni problemler doğurmuş olduğundan Hava Müzesi’nin daha uygun bir yere nakli zorunlu hale gelmiştir.

Hava Müzesi, İzmir-Cumaovası’nda 1978 yılına kadar faaliyetine devam etmiştir. Yapılan inceleme sonucunda mevkii, ziyaretçi potansiyeli, geliştirme ve idame kolaylıkları, ilk hava birliğinin kurulduğu yer olması ve taşıdığı tarihi önem de dikkate alınarak, Hava Müzesi için en uygun yerleşim alanının Hava Harp Okulu’nun da yakınında konuşlanmış olduğu İstanbul-Yeşilköy’de bulunan Askeri Havaalanının bitişiğindeki alanda konuşlandırılması kararının alınması fikrini güçlendirmiştir.

Yukarıda açıklanan nedenlerden dolayı yeni Hava Müzesi binası inşaatına 1977 yılında başlanmış, 1983 yılında tamamlanmıştır. Modern müzecilik anlayışı içerisinde, 2.365 m²’si kapalı, 12.000 m²’si açık sergileme alanlarını kapsayan toplam 65.000 m² alan üzerine kurulmuş olan Müzenin iç mimarisi ve dekorasyonu İstanbul İl Kültür, Rölöve ve Anıtlar Müdürlüğü ile Mimar Sinan Üniversitesi’nden teknik eleman ve uzmanlarınca gerçekleştirilmiş ve 16 Ekim 1985’te Hava Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Halil SÖZER tarafından ziyarete açılmıştır.

Kaynak:hvkk.

2 Temmuz 2020 Perşembe

KÖSE HAVAALANI

Gümüşhane Köse Havaalanı; Yapımına 1990'da başlanan Köse Havaalanı, ödeneksizlik nedeniyle 1998 yılında tamamlanabildi. 

Küçük uçaklar için planlanan ve buna göre inşa edilen havaalanı daha sonra istenilmesine rağmen yolcu uçakları için uygun hale getirilemedi. Şimdiye kadar bir kez dönemin Milli Savunma Bakanı Oltan Sungurlu, birkaç kez de Gümüşhane'yi havadan fotoğraflayan gazetecileri taşıyan küçük uçakların kullandığı havaalanının, atıl durumdadır.

1 Haziran 2020 Pazartesi

LEYLA MƏMMƏDBƏYOVA (1909-1989)

Leyla Məmmədbəyova; İlk Azerbaycan Türkü kadın pilot olup, 1909 yılında Bakü’de doğdu, Bakü Havacılık Kulübü'nde profesyonel havacı olarak yetiştirildi. İlk uçuşunu 1931 yılında yaparak, Azerbaycan’ın ilk kadın pilotu oldu. 1932 yılında ise Po-2 uçağından paraşütle atlayarak, ilk Azerbaycan Türkü kadın pilotluğuna birde ilk kadın paraşütçülüğünü ekledi.

O dönem Azerbaycan’ın dahil olduğu Sovyetler Birliği'nde 1934 yılında Güney Kafkasya bölge temsilcileri arasında paraşütle atlama müsabakasını kazandı ve 1941 yılında Sovyet Ordusunda filo komutanlığına atandı.

1961 yılına kadar başkanlığını yaptığı Bakü Havacılık Kulübünde sayısız pilot ve paraşütçü yetiştiren Leyla Məmmədbəyova 1989 yılında Bakü’de hayatını kaybetti ve hayatı 1995 yılında Nazim Rıza İsrafiloğlu'nun yönettiği Leyla filmine konu oldu.

20 Mayıs 2020 Çarşamba

20 Mayıs MİLLİ HAVAYOLUMUZ 87 nci Doğum Günün Kutlu Olsun

20 Mayıs 1933 tarih ve 2186 sayılı kanunla Havayolları Devlet İşletme İdaresi olarak kurulmuş, 21 Mayıs 1955 tarih ve 6623 sayılı kanunla Türk Hava Yolları Anonim Ortaklığı ismini almıştır.

Rabbim seni göklerde daim kılsın ve kazalardan korusun.

2 Nisan 2020 Perşembe

İSTANBUL MODEL UÇAK KULÜBÜ (IMUK)

İMUK Ekim 1963’den beri İstanbul’da faaliyetini sürdüren, Model uçak sevdalılarını bir çatı altında toplayan, radyo kontrollü modelciliği daha kolay ve rahat kılan, disiplinli faaliyetleri ve başarıları ile model camiasına örnek olan bir dernektir.

Modelciliğin ve özellikle radyo kontrollü modelciliğin gelişen teknoloji sayesinde, Dünyada ve Türkiye’ deki imkân ve refah artışı ile katlanarak ilerlediğini gözlüyoruz. İnsanlar için tatil ve diğer çalışma dışı zamanlarını, fiziki ve entellektüel kabiliyetlerini zorlayan uğraşlara ayırmak giderek bir ihtiyaç halini almaktadır. Model uçakçılık böyle bir ihtiyaca cevap vermektedir.

İMUK, altyapısı, sunduğu hizmetler ve üyelerinden aldığı güç ile modelcilik konusunda Türkiye’nin ileri gelen derneklerinderdir. İMUK a üye olmak isteyen modelciler, ‘Üyelik’ sayfasındaki formu doldurarak müraacatlarını yapabilirler. Radyo kontrol modelciliğe ilk adım atacak aday üyelerimize ise bedelsiz faaliyetlerimizi gözleme imkânı tanımaktayız. İMUK’a üye olan her uçucu üye (Pist aidatını ödeyen) 3. Şahıs Mali Mesuliyet Sigortası kapsamında güvence altına alınmıştır.

İMUK sadece bu spora gönül vermiş olan üyelerinin değil, onların eş ve çocuklarının da güzel vakit geçirebileceği güzel bir dernek olmuştur. Böylesi güzel bir hobi, herkesin hafta içi biriken stres ve yorgunluğumuzu üzerinden atabilmek için önemli bir fırsat tanımaktadır.

http://imuk.org.tr/

4 Mart 2020 Çarşamba

ORDU ÜNYE HAVAALANI

Ordu Ünye Havalanı; 1986 yılında inşaatına başlanan Ünye Havaalanı, 1800 metre uzunluğunda ve 30 metre genişliğinde pisti inşa edildikten sonra ödenek yetersizliğinden tamamlanamadı. 

1988 yılında da 49 yıllığına kullanımı Türk Hava Kurumu’na (THK) devredildi. Yaklaşık 400 dönümlük havaalanı arazisi, yöre sakinleri tarafından yıllardır çeşitli amaçlarla kullanılıyor. 

Fındık üreticileri de havaalanı pistinde her yıl fındık kurutuyor.

4 Şubat 2020 Salı

GEÇİTKALE HAVALİMANI


Geçitkale Havalimanı
IATA: GEC, ICAO: LCGK
Adres : Geçitkale Havalimanı Gazimağusa, Kuzey Kıbrıs
Coğrafi Koordinatları: 35° 14' 00" 33° 43' 58"

Geçitkale Havalimanı, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin Gazimağusa İlçesi'nde bulunan havaalanıdır. 1974 Kıbrıs Harekatı'ndan sonra Türk askerî tarafından askeri amaçlarda kullanılmıştır.

1982 yılında "NATO standartlarına uygun hale getirilen Geçitkale Havalimanı, Ercan Uluslararası Havalimanı'nın bakım-onarımda olduğu Eylül 2002 ve Mayıs 2004 tarihleri arasında sivil hizmete açılmıştır.

Günümüzde sivil uçuşlara kapalı olup, yalnızca askeri amaçlı kullanılmaktadır.

16 Ocak 2020 Perşembe

ERCAN HAVALİMANI

Ercan Havalimanı
IATA: ECN, ICAO: LCEN
Adres :Ercan Havalimanı Lefkoşa, Kuzey Kıbrıs
Coğrafi Koordinatları:35° 09' 35" 33° 30' 00" E

Ercan Havalimanı; Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin başkenti Lefkoşa'ya 23 km, Gazimağusa'ya 29 km uzaklıkta bulunan bir havalimanıdır. Adını 1974 yılında yapılan Kıbrıs Barış Harekâtı'nda hayatını kaybeden Pilot Binbaşı Fehmi Ercan'ın soyadından almıştır.

Ercan Havalimanına, kıbrıs sorunu nedeniyle ambargo uygulanarak tüm uluslararası direk uçuşlar engellenmiştir. Bu nedenle bütün uluslararası uçuşların Türkiye üzerinden yapılması gerekmektedir. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşları tarafından yalnızca kimlikle girilebilme kolaylığından ötürü tercih edilen Kıbrıs Ercan Havalimanı’ndan Türkiye’nin birçok şehrine direkt uçuşlar bulunur.

1 Ocak 2020 Çarşamba

SİVAS DİVRİĞİ HAVAALANI

Sivas Divriği Havaalanı
Koordinatları: 39° 19´ 50.6172" ,38° 5´ 26.7756

Sivas'ın Divriği ilçesinde bulunan ve ilk yerli üretim uçağımız NuD-38’in 1941 yılında indiği ilk pist olan Divriği Havaalanı 1936 yılında açıldı 2011 yılına kadar Demir Çelik İşletmesi tarafından kullanıldı. 2011 yılında yapılan özelleştirme kapsamında satışa çıkartılarak satıldı. Günümüzde ise atıl durumdadır.